Komparativní analýza přeshraničních fúzí - srovnání České republiky a Maďarska - Haring, Tomáš (2017)
Diplomová práce Komparativní analýza přeshraničních fúzí srovnání České republiky a Maďarska je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Začátek práce se věnuje obecným pojmům pro lepší pochopení daného tématu. Další část diplomové práce vymezuje nutné postupy při realizaci přeshraničních fúzí České republiky a Maďarska z právního, účetního a daňového hlediska. Následně v praktické části jsou zpracovány konkrétní realizované a uskutečněné fúze v Maďarsku za období od roku 2013 až do roku 2017. Hlavním cílem práce je prozkoumat právní, účetní a daňové souvislosti upravující přeshraniční fúze v České republice a v Maďarsku.