Nepeněžité vklady do základního kapitálu z pohledu české legislativy - Jansová, Pavla; Randáková, Monika, 1966-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato práce se zabývá problematikou nepeněžitých vkladů do základního kapitálu nově vznikajících kapitálových společností dle české legislativy. Je rozdělena do pěti kapitol, z nichž čtyři jsou teoretické a poslední představuje praktický příklad. Teoretická část se zabývá definicí jednotlivých kapitálových společností, jejich orgány, základním kapitálem a způsoby založení. Část věnující se účetnictví řeší především ocenění nepeněžitého vkladu u vkladatele a nabyvatele a způsob vykazování vkládaného majetku v rozvaze. Daňová část se zaměřuje na všechny hlavní daně, které s vkladem souvisejí. Aplikační část práce pak shrnuje teoretické poznatky na příkladu z praxe. Hlavním cílem této práce je pojmout problematiku komplexně a provázaně. Zohlednit právní, účetní i daňové předpisy, které s nepeněžitými vklady úzce souvisejí a ukázat, jaké dopady mají nepeněžité vklady na nabyvatele a vkladatele.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses