Výkonnostní audit - teorie a praxe - Sazimová, Renata (2017)
Diplomová práce se zabývá výkonnostním auditem, jeho teorií a praxí. Audit výkonnosti spočívá v kontrole hospodárnosti, efektivnosti a účinnosti, někdy nazývané účelností. Kontroluje vstupy, jejich využití a dosažení zamýšleného cíle. Hlavním cílem práce je využít teoretické znalosti a provést audit výkonnosti na vybraném subjektu. Dílčím cílem práce je zjištění podoby výkonnostního auditu v praxi, především v České republice.