Analýza systémově důležitých italských bank a celkové stability bankovního sektoru - Dědek, Jiří; Dvořák, Petr, 1960-; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předmětem diplomové práce "Analýza systémově důležitých italských bank a celkové stability bankovního sektoru" je analýza současného stavu a posledního vývoje v italském bankovním sektoru se zaměřením na systémově důležité instituce. První část popisuje obecný stav současného bankovnictví v Itálii po světové krizi včetně stručného historického úvodu a předkrizového vývoje. Poskytuje informace o subjektové a vlastnické struktuře, kapitálové přiměřenosti a likviditě i celkové struktuře aktiv a pasiv sektoru. Zvláštní pozornost je věnována problému úvěrů v selhání a dopadu na ziskovost bank. Druhá část začíná vymezením systémově důležitých bank a zaměřuje se na analýzu jednotlivých bank s důrazem na ty systémově důležité. V hodnocení stability a zdraví bank je poukazováno na vývoj portfolií úvěrů v selhání. Závěrečná část práce se zabývá shrnutím problémů italského bankovnictví a v kontextu eurozóny posuzuje stabilitu sektoru.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses