Rozpočtové určení daní - Houdková, Kamila (2017)
Diplomová práce zkoumá dopad novely zákona o rozpočtovém určení daní účinné od 1. 1. 2013 na financování obcí zřizujících na svém území školu. Hlavním cílem diplomové práce je zjistit, jaký vliv měla novela školského zákona a zákona o rozpočtovém určení daní na financování obcí zřizující na svém území školu a obcí, které na svém území školu nezřizují. A dále, zda po zrušení příspěvku na školství dokáže obec zřizující na svém území školu, pokrýt náklady, které jí vznikají s tím, že jejich školu navštěvují i žáci z obcí, na jejichž území škola zřízena není. V diplomové práci je zkoumána problematika financování obce zřizující na svém území školu a obce, která na svém území školu nezřizuje. Následně je problematika vztažena na celý Pardubický kraj, kde zjišťuji, zda obce zřizující na svém území školu dokážou po účinnosti novely zákona o rozpočtovém určení daní pokrýt náklady související s provozem školy.