Outsourcing služeb obcemi - Kuncová, Tereza (2017)
Předmětem diplomové práce Outsourcing služeb obcemi je problematika outsourcingu ve veřejném sektoru se zaměřením na konkrétní typ veřejné služby. Cílem práce je charakterizovat outsourcing, stanovit metodiku hodnocení různých forem poskytování veřejných služeb a na případové studii zhodnotit 2 formy zabezpečování veřejné služby Vydávání radničních novin na Praze 7. Diplomová práce se v prvé řadě obecně věnuje outsourcingu ve veřejném sektoru, poukazuje na současné trendy a možný budoucí vývoj v této oblasti a následně stanovuje kritéria hodnocení forem zabezpečování veřejných služeb, která aplikuje při komparaci 2 forem zabezpečování služby Vydávání radničních novin na Praze 7 a dále pak při komparaci té samé služby napříč 10 pražskými městskými částmi. Výsledky případové studie prokázaly, že současná forma vydávání radničních novin je pro Prahu 7 méně nákladná než původní forma a kvalita služby se po přechodu z plného na částečný outsourcing výrazně zvýšila.