Outsourcing služeb obcemi - Kuncová, Tereza; Sedmihradská, Lucie; Trgiňa, Gejza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předmětem diplomové práce Outsourcing služeb obcemi je problematika outsourcingu ve veřejném sektoru se zaměřením na konkrétní typ veřejné služby. Cílem práce je charakterizovat outsourcing, stanovit metodiku hodnocení různých forem poskytování veřejných služeb a na případové studii zhodnotit 2 formy zabezpečování veřejné služby Vydávání radničních novin na Praze 7. Diplomová práce se v prvé řadě obecně věnuje outsourcingu ve veřejném sektoru, poukazuje na současné trendy a možný budoucí vývoj v této oblasti a následně stanovuje kritéria hodnocení forem zabezpečování veřejných služeb, která aplikuje při komparaci 2 forem zabezpečování služby Vydávání radničních novin na Praze 7 a dále pak při komparaci té samé služby napříč 10 pražskými městskými částmi. Výsledky případové studie prokázaly, že současná forma vydávání radničních novin je pro Prahu 7 méně nákladná než původní forma a kvalita služby se po přechodu z plného na částečný outsourcing výrazně zvýšila.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses