Analýza agresivního daňového plánování ve vztahu k fúzím obchodních společností a družstev - Foltysová, Nikol; Finardi, Savina; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá agresivním daňovým plánováním především nadnárodních společností, ale zmiňuje též praktiky tuzemských podniků, které vedou ke snížení daňové povinnosti subjektu. Hlavní myšlenkou práce je charakteristika indikátorů a analýza struktur společností provádějících agresivní daňové plánování. Praktická část této práce obsahuje modelové příklady, ke kterým v praxi dochází, a proti kterým je potřeba zakročit. V poslední kapitole jsou popsána opatření, kterými se OECD a orgány Evropské unie snaží eliminovat zneužívání daňových zákonů a bilaterálních smluv nadnárodními korporacemi. Česká republika již také zavedla celou řadu opatření proti agresivnímu daňovému plánování, jejichž úspěšnost je v této diplomové práci testována komparací meziročních změn výše výnosů z daně z příjmů právnických osob.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses