Účetní, daňový a právní kontext uzávěrkových prací - Koutná, Edita (2017)
Bakalářská práce s názvem Účetní, daňový a právní kontext uzávěrkových prací ve své první části popisuje jednotlivé kroky před sestavením účetní závěrky a porovnává je z pohledu účetního a daňového podle platné legislativy. Účetní část se zaměřuje na možnosti a povinnosti účetní jednotky, které jí nastávají na konci účetního období a způsob zanesení těchto operací do účetnictví. Daňová část rozebírá podmínky a pravidla z hlediska daňové uznatelnosti účetních položek v základu daně. V závěru práce jsou prezentovány případy, kdy nejednoznačnost výkladu účetních a daňových právních předpisů musel řešit soud a dále možné ponaučení se z těchto případů pro budoucí obdobné situace.