Účetní, daňový a právní kontext uzávěrkových prací - Koutná, Edita; Dvořák, Martin; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce s názvem Účetní, daňový a právní kontext uzávěrkových prací ve své první části popisuje jednotlivé kroky před sestavením účetní závěrky a porovnává je z pohledu účetního a daňového podle platné legislativy. Účetní část se zaměřuje na možnosti a povinnosti účetní jednotky, které jí nastávají na konci účetního období a způsob zanesení těchto operací do účetnictví. Daňová část rozebírá podmínky a pravidla z hlediska daňové uznatelnosti účetních položek v základu daně. V závěru práce jsou prezentovány případy, kdy nejednoznačnost výkladu účetních a daňových právních předpisů musel řešit soud a dále možné ponaučení se z těchto případů pro budoucí obdobné situace.
Vedoucí práce: Martin Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses