Návrh a implementace vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti - Piechaczek, Petr (2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti. Cílem práce je navrhnout vícerozměrný systém měření a řízení výkonnosti pro podnik poskytující služby v oblasti náboru nových zaměstnanců. Systém měření výkonnosti vychází z koncepce Balanced Scorecard. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretickým východiskem pro návrh vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti, druhá část práce se zabývá již samotným návrhem tohoto systému pro konkrétní podnik, kterým je společnost PŘEDVÝBĚR.CZ s.r.o. Nejprve je podnik představen z hlediska základních informací, poskytované služby, organizační struktury, cílových tržních segmentů a konkurence. V návaznosti na tyto informace je provedena SWOT analýza podniku, na jejímž základě je stanovena jeho strategie. Poté je vytvořena strategická mapa, která zachycuje klíčové příčinné vazby v podniku. Po sestavení strategické mapy je navržen samotný systém měření a řízení výkonnosti ve čtyřech perspektivách Balanced Scorecard.