Návrh a implementace vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti - Piechaczek, Petr; Menšík, Michal; Král, Bohumil, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti. Cílem práce je navrhnout vícerozměrný systém měření a řízení výkonnosti pro podnik poskytující služby v oblasti náboru nových zaměstnanců. Systém měření výkonnosti vychází z koncepce Balanced Scorecard. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretickým východiskem pro návrh vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti, druhá část práce se zabývá již samotným návrhem tohoto systému pro konkrétní podnik, kterým je společnost PŘEDVÝBĚR.CZ s.r.o. Nejprve je podnik představen z hlediska základních informací, poskytované služby, organizační struktury, cílových tržních segmentů a konkurence. V návaznosti na tyto informace je provedena SWOT analýza podniku, na jejímž základě je stanovena jeho strategie. Poté je vytvořena strategická mapa, která zachycuje klíčové příčinné vazby v podniku. Po sestavení strategické mapy je navržen samotný systém měření a řízení výkonnosti ve čtyřech perspektivách Balanced Scorecard.
Vedoucí práce: Michal Menšík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses