Vývoj konkurence v železniční a silniční přepravě osob v relaci Praha Brno - Chovanec, Martin (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na osobní a železniční přepravu osob v relaci Praha - Brno. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsán vývoj dopravy na území České republiky a vybraná specifika, které se týkají železniční a dopravní sítě. Praktická část práce popisuje hlavní dopravce v relaci Praha - Brno, kterými jsou České dráhy, RegioJet, Tourbus, Eurolines a Flixbus. Dále popisuje služby, které jednotliví dopravci nabízí. Na základě těchto získaných informací o dopravcích se práce následně zaměřuje na výběr vhodného dopravce pro cestující.