Příjmy systému zdravotnictví v ČR a Rusku (komparace) - Egorova, Anna; Gajdošová, Eva; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá financováním zdravotnictví Ruska a České republiky. Česká republika a Rusko se využívají stejný model financování zdravotnictví, založený na veřejném zdravotním pojištění, ale ve financování systémů existuje řada rozdílů. Hlavním cílem bakalářské práce je identifikovat, kvantifikovat a následně porovnat příjmy zdravotních systémů Ruska a České republiky. Úvodní část představuje popis jednotlivých forem a modelů financování zdravotnictví. Druhá a třetí část se zabývají financováním zdravotnictví v Rusku a v ČR se zaměřením na analýzu příjmů z veřejného zdravotního pojištění v letech 2010 až 2016. V poslední části je provedena komparace obou systémů zdravotnictví.
Vedoucí práce: Eva Gajdošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses