Dopady změn vykazování leasingu podle IFRS - Hacmacová, Veronika (2017)
Bakalářská práce se zabývá vykazováním leasingu podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví a změnami, které přinese nově vydaný standard IFRS 16, který vznikl za spolupráce IASB a FASB v rámci konvergenčního procesu. První část práce je zaměřena na současnou úpravu vykazování leasingu podle IAS 17 a popisuje důvody vzniku konvergenčního procesu. Dále jsou popsány způsoby přechodu na nový standard a nová pravidla vykazování leasingu. Praktická část se zabývá analýzou účetních závěrek leteckých společností, při které se potvrdilo časté využití leasingu, zejména operativního. Dopad zavedení nového standardu IFRS 16 je nastíněn na příkladu konkrétní letecké společnosti.