Oceňování majetkové podstaty a věřitelských nároků dlužníka v úpadku - Štelcl, Jakub (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou insolvenčního řízení, v rámci kterého je hlavní pozornost věnována postupům oceňování majetkové podstaty a věřitelských nároků. V práci jsou definovány základní pojmy insolvenčního práva a nastíněn průběh insolvenčního řízení. V dalších částech jsou popsány základní principy oceňování v účetnictví a metody oceňování obchodních závodů. Praktická část práce se zabývá rozborem konkrétního insolvenčního řízení vůči společnosti NERIA a.s., se zaměřením na majetkovou podstatu a její ocenění.