Oceňování majetkové podstaty a věřitelských nároků dlužníka v úpadku - Štelcl, Jakub; Randáková, Monika, 1966-; Bokšová, Jiřina, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou insolvenčního řízení, v rámci kterého je hlavní pozornost věnována postupům oceňování majetkové podstaty a věřitelských nároků. V práci jsou definovány základní pojmy insolvenčního práva a nastíněn průběh insolvenčního řízení. V dalších částech jsou popsány základní principy oceňování v účetnictví a metody oceňování obchodních závodů. Praktická část práce se zabývá rozborem konkrétního insolvenčního řízení vůči společnosti NERIA a.s., se zaměřením na majetkovou podstatu a její ocenění.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses