Účetní a daňové aspekty vícezdrojového financování obecně prospěšné společnosti - Šanderová, Zdeňka (2017)
Diplomová práce se zabývá účetními a daňovými specifiky vícezdrojového financování nestátních neziskových organizací. Daňové aspekty jednotlivých zdrojů jsou analyzovány z pohledu daně z příjmu právnických osob a daně z přidané hodnoty, a to jak z pohledu dárce tak příjemce. Aspekty účetní jsou popsány s ohledem na platnou českou legislativu upravující tuto problematiku. Hlavním cílem diplomové práce je analýza účetních a daňových dopadů vícezdrojového financování ve vybrané nestátní neziskové organizaci a identifikace kritických míst vyplývajících z používání těchto zdrojů, Závěr práce je zaměřen na zhodnocení současného stavu vybrané NNO a doplněn o návrhy na zlepšení.