Účetní a daňové aspekty vícezdrojového financování obecně prospěšné společnosti - Šanderová, Zdeňka; Zouhar, Tomáš, 1981-; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá účetními a daňovými specifiky vícezdrojového financování nestátních neziskových organizací. Daňové aspekty jednotlivých zdrojů jsou analyzovány z pohledu daně z příjmu právnických osob a daně z přidané hodnoty, a to jak z pohledu dárce tak příjemce. Aspekty účetní jsou popsány s ohledem na platnou českou legislativu upravující tuto problematiku. Hlavním cílem diplomové práce je analýza účetních a daňových dopadů vícezdrojového financování ve vybrané nestátní neziskové organizaci a identifikace kritických míst vyplývajících z používání těchto zdrojů, Závěr práce je zaměřen na zhodnocení současného stavu vybrané NNO a doplněn o návrhy na zlepšení.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses