Legislativní změny zavedené za účelem snižování průměrného věku vozidel v České republice - Čamek, Michal; Matula, Miloš; Mitwallyová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Cílem diplomové práce je analyzovat dopad legislativních změn motivovaných snahou o snížení průměrného věku registrovaných osobních vozidel. Téma je vybráno s přihlédnutím k sílící společenské poptávce, usilující o eliminaci starších, neekologických vozidel. Práce popisuje legislativní normy, které mají v České republice na tuto problematiku vliv a srovnává je s obdobnými normami ve vybraných zemích EU. Na konkrétním vzorku vozidel pak práce dokazuje, že legislativní ani správní prostředí ČR není pro omlazování vozového parku na takové úrovni, aby docházelo ke skutečně účinné obměně registrovaných vozidel.
Vedoucí práce: Miloš Matula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses