Vztah veřejného zadlužení a ratingového hodnocení země - Antonyová, Kristýna (2017)
Hlavním předmětem zájmu této diplomové práce je vztah veřejného zadlužení a ratingového hodnocení země. První část této práce tvoří teoretický základ a věnuje se jednak obecné charakteristice ratingu pro všechny ekonomické subjekty, včetně představení tří světově nejvýznamnějších ratingových agentur, a dále veřejnému dluhu. Po teoretickém uvedení do problematiky je zmapován vývoj veřejného dluhu a ratingového hodnocení se zaměřením na Českou republiku. V praktické části této práce je provedena základní analýza vztahu veřejného dluhu a ratingového hodnocení a dále hlavní analýza vztahu za použití metodologie ratingové agentury.