Vztah veřejného zadlužení a ratingového hodnocení země - Antonyová, Kristýna; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Hlavním předmětem zájmu této diplomové práce je vztah veřejného zadlužení a ratingového hodnocení země. První část této práce tvoří teoretický základ a věnuje se jednak obecné charakteristice ratingu pro všechny ekonomické subjekty, včetně představení tří světově nejvýznamnějších ratingových agentur, a dále veřejnému dluhu. Po teoretickém uvedení do problematiky je zmapován vývoj veřejného dluhu a ratingového hodnocení se zaměřením na Českou republiku. V praktické části této práce je provedena základní analýza vztahu veřejného dluhu a ratingového hodnocení a dále hlavní analýza vztahu za použití metodologie ratingové agentury.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses