Analýza dopadov nového zákona o spotrebiteľskom úvere na hypotekárny trh v ČR - Šándorová, Katarína (2017)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je sledovať a analyzovať dopady nového zákona č. 257/2016 Z.z. o spotrebiteľskom úvere na hypotekárny trh v ČR. Práca objasňuje legislatívny rámec tohto zákona v náväznosti na hypotekárne úvery a aktuálnu situáciu na českom hypotekárnom trhu. Praktická časť práce sa zameriava na ročnú percentuálnu mieru nákladov a hodnotí zmeny, ktoré nastali v ponukách úveroch na bývanie vybraných bank po nadobudnutí platnosti nového zákona o spotrebiteľskom úvere.