Praktické využití Raschova modelu - Havelková, Natálie; Sobíšek, Lukáš, 1983-; Fiřtová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Teorie odpovědi na položku je skupina nástrojů (statistických modelů a testů), které slouží k analýze kategoriálních dat. Jeden z přístupů využívaných v rámci této teorie je Raschův model. Cílem této práce je popsat a prakticky využít Raschův model, pomocí kterého můžeme analyzovat kategoriální data v podobě odpovědí na otázky v dotazníkovém šetření či znalostním testu. Jako hlavní zdroj dat pro modelování bude využita databáze SHARE a jako nástroj pro zpracování program R.
Vedoucí práce: Lukáš Sobíšek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses