Vývoj daňového systému České republiky - Maxa, Marek (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem daňového systému na území České republiky. Nejdříve budou popsány začátky výběru berní a poplatků v českých zemích od dob středověku a následně bude provedena analýza jednotlivých daňových reforem od roku 1993 do současnosti, jejich přínos pro státní rozpočet a zhodnocení, zda bylo dosaženo reformních cílů.