Aktuální trendy v letecké osobní přepravě - Fuchs, Jakub (2017)
Práce se zabývá nízkonákladovými leteckými společnostmi, jejich vlastnostmi, porovnáním s klasickými leteckými dopravci a jejich historií. Výsledkem je nejen popis a vymezení trendu nízkonákladových společností v rámci leteckého odvětví, ale také trend samotného vývoje těchto dopravců. Součástí praktické studie je tak návrh nové klasifikace společností a porovnání regionů v rámci míry užití nízkonákladového modelu.