Finanční analýza společnosti Rossmann, s.r.o. - Žihlová, Tereza (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti ROSSMANN, spol. s r.o. v letech 2011-2015 a zhodnocení jejího finančního zdraví. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou obecně vymezeny cíle, zdroje a uživatelé finanční analýzy, dále metody finanční analýzy s popisem jednotlivých ukazatelů použitých následně v části praktické. Praktická část obsahuje kromě výpočtů a vyhodnocení celkové finanční situace v podniku také základní údaje o společnosti a její historii.