Porovnání měr nezaměstnanosti absolventů českých vysokých škol podle různých faktorů - Ryba, Lukáš (2017)
Sledování nezaměstnanosti absolventů českých vysokých škol podle různých charakteristik studentů je vhodným podkladem pro hodnocení jejich uplatnitelnosti na trhu práce. Porovnání měr nezaměstnanosti mezi skupinami absolventů tříděných např. dle zaměření, typu studijního programu či pohlaví může být užitečným nástrojem pro zhodnocení aktuálních pracovních příležitostí. Podrobnější analýza měr nezaměstnanosti podle různých faktorů přinese nové poznatky v oblasti zaměstnávání absolventů s vysokoškolským vzděláním. Cílem práce je srovnání měr nezaměstnanosti českých absolventů vysokých škol podle některých jejich klíčových charakteristik a zhodnocení jejich vývoje v čase.