Porovnání měr nezaměstnanosti absolventů českých vysokých škol podle různých faktorů - Ryba, Lukáš; Brázdilová, Michaela; Vltavská, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Sledování nezaměstnanosti absolventů českých vysokých škol podle různých charakteristik studentů je vhodným podkladem pro hodnocení jejich uplatnitelnosti na trhu práce. Porovnání měr nezaměstnanosti mezi skupinami absolventů tříděných např. dle zaměření, typu studijního programu či pohlaví může být užitečným nástrojem pro zhodnocení aktuálních pracovních příležitostí. Podrobnější analýza měr nezaměstnanosti podle různých faktorů přinese nové poznatky v oblasti zaměstnávání absolventů s vysokoškolským vzděláním. Cílem práce je srovnání měr nezaměstnanosti českých absolventů vysokých škol podle některých jejich klíčových charakteristik a zhodnocení jejich vývoje v čase.
Vedoucí práce: Michaela Brázdilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses