Nizkonákladová letecká doprava v ČR a současné konkurenční situace na trhu nizkonákladových společností - Bedecs, Lukáš (2017)
Bakalářská práce se zabývá otázkou nízkonákladových leteckých dopravců, jejich vývojem a současnou situací. Transformací z ortodoxně LCC business modelů do modelů, které kombinují jak prvky LCC, tak prvky klasických dopravců. Práce popisuje LCC, které se pohybují na Letišti Václava Havla a také jakým způsobem se tyto společnosti snaží diferenciovat od ostatních. V praktické části je veden dotazník s cílem navrhnout možné způsoby, jak mohou nízkonákladoví dopravci oslovit české zákazníky, na co by se měly primárně zaměřit a také na otázku brand loyalty. Zároveň, zda něco takového u LCC vůbec existuje.