Monetární politika ČNB - Kotačka, David; Rajl, Jiří; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část je zaměřena na obecnou teorii měnové politiky, kterou zahrnují nástroje, cíle a transmisní mechanismy. Cílem této části je shrnout informace o fungování měnové politiky a poskytnout informace pro lepší pochopení praktické části, která je zaměřena na devizové intervence, kterými se ČNB snažila plnit své zákonem stanovené cíle. Praktická část je rozdělena na dvě dílčí části, kde v první části je analyzován vývoj jednotlivých ekonomických ukazatelů před, během i po skončení devizových intervencí a druhá část je zaměřena na budoucí vývoj měnového kursu české koruny vůči euru, který byl kvůli devizovým intervencím odchýlen od reálné hodnoty.
Vedoucí práce: Jiří Rajl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses