Finanční analýza společnosti ETA, a. s. - Zyková, Lenka (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na vypracování finanční analýzy společnosti ETA a. s. a zhodnocení jejího finančního zdraví v časovém období 2013-2015 prostřednictvím horizontální a vertikální analýzy a poměrových ukazatelů. Je členěna do dvou částí. První část se zabývá metodologickým výkladem finanční analýzy, obsahu a významu včetně zdrojů a uživatelů. Druhá praktická část je věnována aplikaci metod finanční analýzy na společnost ETA a. s. a charakteristice a historii společnosti.