Finanční analýza společnosti REFIL, spol. s r.o. - Schmiegerová, Jitka (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti REFIL, s.r.o. za sledované období 2011-2015. Je rozdělena na 2 základní části, metodickou a praktickou. V metodické části je popsán předmět a význam finanční analýzy, její uživatelé, hlavní poměrové ukazatele a také celkové modely posuzující celkové finanční zdraví podniku, kterými jsou bonitní a bankrotní modely. V praktické části je představena společnost, její historii a vývoj za dobu její existence. Následně je provedena praktická část finanční analýzy společnosti na vybraných poměrových ukazatelích. Na závěr přijde zhodnocení celkového finančního zdraví pomocí komplexních modelů.