Míra závislosti výše odpočtu na životní pojištění na vysvětlujících proměnných - Procházková, Alena; Tecl, Jan; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem práce je zjistit na kterých proměnných je závislé rozhodování, zda si subjekt sjedná životní pojištění či nikoliv, a jaké proměnné ovlivňují cenovou relaci pojistného, které subjekt poptává. Z dat podrobné statistiky rodinných účtů bude provedena korelační analýza metodou OLS. Dále bude odhadnuta nejnižší výše nevyčerpaného odpočtu pojistného na soukromé životní pojištění. Z analýzy bylo zjištěno, že největší vliv má v obou případech výše čistých výdajů domácnosti. Minimální počet smluv neuplatněných pro snížení základu daně je 252 382.
Vedoucí práce: Jan Tecl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses