Dotace dobrovolným svazkům obcí z fondů Evropské unie - Kot, Jakub (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá dobrovolnými svazky obcí a jejich čerpáním prostředků z fondů Evropské unie. Hlavním cílem této bakalářské práce je prostřednictvím odpovědí na vybrané otázky vyhodnotit a blíže analyzovat data o projektech za programové období 2007-2013 z pohledu dobrovolných svazků obcí. Práce je rozdělena do tří částí. První teoretická část popisuje dobrovolné svazky obcí a jejich hospodaření, regionální politiku a fondy Evropské unie. Druhá praktická část je zaměřena na samotné odpovídání na vybrané otázky, analýzu nerovností mezi kraji a především strukturu realizovaných projektů. Třetí závěrečnou částí je závěr, který má za cíl vyhodnotit dosažené výsledky výzkumu.