Analýza časové řady počtu lázeňských hostů v České republice - Žák, Václav; Matějka, Martin; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou časové řady počtu hostů v lázeňských ubytovacích zařízeních v celé České republice od roku 2000 do roku 2016. Jedná se o intervalovou časovou řadu se čtvrtletní periodicitou sledování počtu hostů. Data byla převzata z veřejně dostupných tabulek poskytovaných Českým statistickým úřadem. Cílem bakalářské práce je popsat časovou řadu a vytvořit předpovědi možného budoucího vývoje časové řady. V bakalářské práci jsou použity metody vycházející z deterministického přístupu a modely založené na Box-Jenkinsově metodologii. Všechny výpočty jsou prováděny ve statistickém prostředí R.
Vedoucí práce: Martin Matějka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses