Kreativní účetnictví - Luštický, Daniel (2017)
Tato práce pojednává o kreativním účetnictví. V úvodu práce jsou popsány základní funkce účetnictví, jeho uživatelé, hlavní principy a regulace v České republice. Práce navazuje definováním termínu kreativní účetnictví, hlavními důvody těchto podvodných jednání, popisem pachatele, jeho motivací a demotivací. Jsou zde zahrnuty nejčastější techniky kreativního účetnictví včetně prevence takového jednání. Bakalářská práce také definuje pojem podvod a vysvětluje jeho vliv na účetnictví. Na závěr jsou zde analyzovány vybrané společnosti dopouštějící se kreativního účetnictví.