Kreativní účetnictví - Luštický, Daniel; Jurka, Robert; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato práce pojednává o kreativním účetnictví. V úvodu práce jsou popsány základní funkce účetnictví, jeho uživatelé, hlavní principy a regulace v České republice. Práce navazuje definováním termínu kreativní účetnictví, hlavními důvody těchto podvodných jednání, popisem pachatele, jeho motivací a demotivací. Jsou zde zahrnuty nejčastější techniky kreativního účetnictví včetně prevence takového jednání. Bakalářská práce také definuje pojem podvod a vysvětluje jeho vliv na účetnictví. Na závěr jsou zde analyzovány vybrané společnosti dopouštějící se kreativního účetnictví.
Vedoucí práce: Robert Jurka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses