Rezervování v neživotním pojištění - Těšínský, Jiří (2017)
Práce se zabývá problematikou rezervování v neživotním pojištění. Hlavním předmětem je porovnání metod určených k odhadu rezerv na pojistná plnění, popsání jejich výhod, nevýhod, rozšíření a omezení. Nejprve jsou v teoretické části matematicky formulovány vybrané modely a jejich předpoklady, aby je bylo následně možné v praktické části aplikovat na reálná data. Nakonec jsou získané poznatky z obou částí využity k porovnání použitelnosti metod a nalezení jejich dalších odlišností či společných aspektů.