Rezervování v neživotním pojištění - Těšínský, Jiří; Gerthofer, Michal; Zimmermann, Pavel, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá problematikou rezervování v neživotním pojištění. Hlavním předmětem je porovnání metod určených k odhadu rezerv na pojistná plnění, popsání jejich výhod, nevýhod, rozšíření a omezení. Nejprve jsou v teoretické části matematicky formulovány vybrané modely a jejich předpoklady, aby je bylo následně možné v praktické části aplikovat na reálná data. Nakonec jsou získané poznatky z obou částí využity k porovnání použitelnosti metod a nalezení jejich dalších odlišností či společných aspektů.
Vedoucí práce: Michal Gerthofer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses