Kreativní účetnictví - Kryštůfek, Dominik; Jurka, Robert; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce pojednává o účetních podvodech a jejich dopadu na nadnárodní společnosti. Je zde vysvětlen pojem kreativní účetnictví a rozdíl mezi kreativním účetnictvím a účetním podvodem. Dále jsou zde uvedeny základní praktiky a motivace z hlediska různých skupin ve společnosti. Je zde také uvedena definice auditu včetně jeho nejdůležitějších zásad a jejich úskalí. Hlavní část je věnována velkým nadnárodním společnostem Enron, WorldCom a Parmalat, které byly usvědčeny z podvodného vedení účetních zápisů a zbankrotovaly. V této souvislosti má práce za cíl ověřit, zda se na pádu uvedených společností podílely účetní podvody, popřípadě do jaké míry jsou za krach společnosti zodpovědné.
Vedoucí práce: Robert Jurka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses