Vývoj kapitálové přiměřenosti v českém bankovním sektoru - Gabrhelová, Daniela (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na vliv regulace bankovního systému. Blíže tato práce cílí na kapitálové požadavky bank a hodnotí, zda je vhodné posilovat regulaci a vytvářet právní rámec, který umožní evropským i národním dohledovým autoritám rychleji reagovat na případné odchylky v kapitálové vybavenosti a větší expozici bank vůči rizikům. Tato práce potvrzuje stabilní vývoj českého finančního sektoru i dostatečnou kapitálová vybavenost bankovních institucí v České republice, z tohoto hlediska není shledána důvodná potřeba navyšovat požadavky na kapitál plošně. Přes současný trend centralizace regulatorních a dohledových činností a pravomocí je doporučen jejich částečný návrat do rukou příslušných domácích autorit, které mohou lépe postihnout specifika národních finančních systémů.