Vývoj zadlužení domácností v ČR - Nováková, Kamila (2017)
Bakalářská práce se zabývá vývojem zadluženosti domácností v ČR v letech 2007 až 2016. Cílem práce je popsat zadluženost a její příčiny, druhy úvěrů a jaké instituce poskytují úvěry. Dále se práce zaměřuje na změny, které přinesl nový Zákon o spotřebitelském úvěru. V práci je také věnována pozornost situaci v oblasti exekucí a změnám, které by mohla přinést novela insolvenčního zákona. Práce zachycuje metodiku a výsledky zátěžových testů domácností prováděných Českou národní bankou. Praktická část zahrnuje popsání vývoje zadluženosti domácností a její závislost na míře inflace, míře nezaměstnanosti a průměrné hrubé mzdě. Dále praktická část popisuje situaci v oblasti exekucí v jednotlivých krajích. Závěr zahrnuje zhodnocení práce.