Současná úroveň finančního vzdělávání na středních školách v České republice - Blažková, Diana (2017)
Cílem této práce je analyzovat současnou úroveň finančního vzdělávání na středních školách v České republice. Teoretická část této práce je zaměřena na poznatky z oblasti finančního vzdělávání, finanční gramotnosti a Standardů finanční gramotnosti. Zároveň jsou zde popsány výsledky mezinárodního šetření PISA 2012 pro oblast finanční gramotnosti. Podstatou empirické části je výzkumný projekt. Hlavním cílem tohoto výzkumu je zjistit, zda a do jaké míry, střední školy zapracovávají Standard finanční gramotnosti do svých Školních vzdělávacích programů. Na základě zjištěných výsledků šetření jsou v závěru práce uvedeny návrhy a doporučení pro pedagogickou praxi.