Demografický vývoj v suburbánním pásmu Prahy - Kračunova, Dominika (2017)
Bakalářská práce se zabývá demografickým vývojem v suburbánním pásmu Hlavního města Prahy, tedy území, které je nejintenzivněji zasaženo procesem suburbanizace. Cílem práce je zmapovat vývoj demografické struktury sledovaných území, podchytit změny v úrovni vybraných demografických ukazatelů a vytvořit projekci budoucího vývoje populace. Ve zkoumaných územích došlo v průběhu sledovaného období k výraznému nárůstu velikosti populace způsobenému především migrací specifických věkových skupin do území. Tato migrace způsobila významné omlazení populace a přinesla s sebou změny ve struktuře obyvatelstva, které rozhodujícím způsobem ovlivnily vývoj sledovaných demografických ukazatelů ve sledovaném období a které na základě provedené projekce významně ovlivní dopad na budoucí vývoj daného území.