Demografický vývoj v suburbánním pásmu Prahy - Kračunova, Dominika; Šimková, Martina, 1987-; Fiala, Tomáš, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce se zabývá demografickým vývojem v suburbánním pásmu Hlavního města Prahy, tedy území, které je nejintenzivněji zasaženo procesem suburbanizace. Cílem práce je zmapovat vývoj demografické struktury sledovaných území, podchytit změny v úrovni vybraných demografických ukazatelů a vytvořit projekci budoucího vývoje populace. Ve zkoumaných územích došlo v průběhu sledovaného období k výraznému nárůstu velikosti populace způsobenému především migrací specifických věkových skupin do území. Tato migrace způsobila významné omlazení populace a přinesla s sebou změny ve struktuře obyvatelstva, které rozhodujícím způsobem ovlivnily vývoj sledovaných demografických ukazatelů ve sledovaném období a které na základě provedené projekce významně ovlivní dopad na budoucí vývoj daného území.
Vedoucí práce: Martina Šimková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses