Finanční gramotnost a tvorba rozpočtu české domácnosti - Kotal, Martin; Rajl, Jiří; Brodani, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Autor bakalářské práce se snaží vysvětlit základní pojem finanční gramotnost a jeho další vliv na život, především pak jeho význam při tvorbě rozpočtu a při finančním plánování. Zároveň se zabývá vybranými základními produkty, které by finančně gramotný člověk v rámci zlepšení své situace měl znát a měl by být schopen je využívat. Dále se práce zaměřuje i na praktickou aplikaci zvolených finančních produktů ke splnění vytyčených cílů vymodelované rodiny v reálných podmínkách. Ve výsledku se jedná o srozumitelný návod, který může rodina v podobné situaci využít ke svému prospěchu.
Vedoucí práce: Jiří Rajl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses