Analýza investiční příležitosti do sběratelské hry - Golan, Tomáš; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se komplexně zaměřuje na sběratelskou karetní hru Magic: The Gathering jakožto na paralelu k tradičním investičním a spekulačním instrumentům. Je rozdělena do tří částí. Hra je nejprve představena v kontextu sběratelských karetních her obecně, společně se stručným výkladem jejích vybraných pravidel a základních pojmů, které s problematikou investování souvisí. Druhá část podrobně popisuje fungování jejího trhu, nabídky a poptávky. Nabyté poznatky z předchozích kapitol pak jsou uplatněny ve třetí, praktické části, která navrhuje konkrétní investiční a spekulační strategie, jak lze prostřednictvím této hry zhodnotit finanční prostředky, což bylo zároveň i hlavním cílem této práce. Ačkoli má samotná hra mimořádně složitá pravidla, některé z těchto strategií mohou být informovaně aplikovány i bez jejich rozsáhlejších znalostí.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses