Analýza dopadu finanční krize na firmu Valbek EU a.s. - Dulák, Martin; Brůna, Karel, 1973-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tématem této bakalářské práce je analýza dopadu finanční krize na firmu Valbek EU a.s. První část práce je věnována příčinám a následkům ekonomické krize, situaci firem v ČR v období krize a situaci ve stavebním sektoru. Dále se v práci zmiňuje anticyklická fiskální politika a opatření, která proběhla v ČR během tohoto období. Poslední část teoretické části je zaměřena na rizika vyskytující se ve stavebním sektoru, konkrétněji pak na ekonomická a finanční rizika. Praktická část je zaměřena na analýzu ekonomických a finančních rizik pomocí poměrových ukazatelů finanční analýzy. Cílem mé práce je analyzovat možná rizika, z pohledu manažera společnosti, která mohla vzniknout během finanční krize a porovnat dopad na firmy z holdingu Valbek EU a.s. v České a Slovenské republice.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses