Daňový systém Tchaj-wanu - Cháňová, Veronika (2016)
Cílem této bakalářské práce je analýza daňového systému Tchaj-wanu. První část se věnuje obecnému seznámení se zemí a jsou popsány historické, geografické, politické a ekonomické informace o Tchaj-wanu. Dále ve druhé a třetí části charakterizuje jednotlivé daně, které jsou vybírány na státní a municipální úrovni. Ve čtvrté části je provedena komparace daňového systému Tchaj-wanu a České republiky. V závěrečné části je daňový systém analyzován jako celek a jsou vymezeny nejdůležitější charakteristiky tohoto daňového systému.